Tips &Tricks knippen

GESCHREVEN DOOR SIMONE BOUWMEESTER OP 25 FEBRUARI 2021

 

Het knippen van de lengtes voordat je gaat knopen is niet het meest favoriete werkje. Tenminste niet die van mij ???? Vooral als je een werkstuk gaat maken dat bestaat uit heeeeel veel lengtes.

Voor bepaalde workshops knip ik alles alvast van te voren zodat we meer tijd hebben om tijdens de workshop lekker te knopen. Bij mijn andere workshops moeten de cursisten zelf knippen maar daar wil je natuurlijk niet te lang mee bezig zijn dus hieronder wat tips & tricks hoe ik het doe.

 

 

Voor het knippen van lange lengtes gebruik ik twee lijmklemmen die ik op tafel klem op de lengte die ik wil hebben.
Ik knip altijd eerst één touw op lengte deze vouw ik dubbel en leg deze op de tafel. Nu kun je de lijmklemen aan beide uiteinden van het touw op de tafel klemmen. De afstand tussen de klemmen moet net even iets meer zijn dan de lengte van je dubbelgevouwen touw. Dit is belangrijk omdat er altijd rek in je touw zit.
Nu wikkel je het touw er om heen zoals op de foto hierboven. Daarna knip je het aan één kant door. En voila allemaal touwtjes van dezelfde lengte. Let wel goed op dat je niet aan beide kanten doorknipt want dan zijn je lengtes gehalveerd.

Heb je geen lange tafel dan kun je deze verlengen met een lange lat die je met een lijmklem vastzet op de tafel en dan op het einde van de lat een lijmklem plaatsen.

 

 

Voor kortere lengtes gebruik ik kartonnen malletjes. Ik heb er intussen al veel in verschillende maten voor verschillende workshops. Maar het werkt echt super handig.

Het principe werkt hetzelfde als de lijmklemmen. Je knipt eerst weer een touw af in de gewenste lengte. Van net iets meer dan de helft van deze lengte (ook weer ivm de rek) maak je een kartonnetje. Daar wikkel je het garen in de gewenste hoeveelheid omheen en knipt het aan één kant door.
Het fijnste is om te knippen in het midden van het kartonnetje en niet bovenaan. Zodat je gemakkelijk je schaar ertussen krijgt.

 

 

Hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren. Veel succes met het op maat knippen van jouw macramé werkstuk!
 

Liefs Simoon 

© 2019 - 2024 MoonMacrame | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel