Tips &Tricks werkstuk ophangen 

GESCHREVEN DOOR SIMONE BOUWMEESTER OP 6 FEBRUARI 2021

 

Waar hang je een werkstuk aan op tijdens het macrameeën? Ik hoor deze vraag vaak voorbij komen. Natuurlijk zijn er meerdere mogelijkheden. Mag je van je partner een paar haken in het plafond schroeven dan heb je mazzel. Ik mag dat thuis niet ;) Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoeveel ruimte jij in huis hebt. Hieronder wat tips & tricks. 

 


Ik heb zelf een tafelklem aangeschaft. Deze kun je kopen bij verschillende tuincentrums bouwmarkten en woonwinkels. Ze zijn verkrijgbaar in wit of zwart. Net wat er mooier in jou interieur staat. Ik heb voor de zwarte gekozen. Later heb ik voor de workshops nog een tafelklem aangeschaft zodat ook tijdens de workshop iedereen plek had om te werken. Je kunt je macramé werkstuk ophangen aan 2 S-haken.

 

 

Tegenwoordig gebruik ik de tafelklemmen op een andere manier. Ik gebruik alleen nog de staanders en heb mijn vriend er een buis op laten zetten. Dan wordt het een T-stuk.  Zo heeft iedereen zijn eigen tafelklem. Het neemt minder ruimte in beslag en is veel mobieler. Als het ineens mooi weer wordt en je wilt buiten knopen dan kun je het veel gemakkelijker verplaatsen.
Ik hang mijn werkstuk aan 2 touwen die in hoogte verstelbaar zijn dmv een koord stopper. Zo hou je altijd de juiste houding tijdens het knopen en je kunt ook gemakkelijk afwisselen met staand of zittend knopen.

 

 

Heb je nu geen handige partner dan kun je tegenwoordig de tafelklemmen ook los kopen. Ik zag de tafelklem hieronder bij de bol.com maar je kunt ze volgens mij ook in verschillende tuincentrums kopen. Je kunt deze draaien in de richting die jij wilt.
 

 

Naast de tafelklem kun je bij de IKEA ook mooie kledingrekken kopen. Dit is zeker bij grotere werkstukken ideaal. Met of zonder wieltjes. Naast de kleding rekken kun je er ook nog allemaal handige haken kopen die je aan je deur kunt hangen zonder dat je hoeft te schroeven.

 

Ik hoop dat ik jullie zo een beetje op weg heb geholpen met de bovenstaande tips & tricks. Heel veel knoop plezier en blijf altijd goed op je houding letten tijdens het knopen. Schouders naar beneden, rechte rug en dan gaat de rest vanzelf!

Veel liefs Simoon

 

© 2019 - 2024 MoonMacrame | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel