BOHO KUSSENHOES

GESCHREVEN DOOR SIMONE BOUWMEESTER OP 22 JANUARI 2021

 

Kussens stonden al een tijdje op mijn verlanglijstje om te maken. Ik hou zelf erg van de bohemian stijl, maar dan een beetje met een Scandinavisch tintje. In deze blog een uitleg hoe ik deze kussens heb gemaakt.

BENODIGDHEDEN:

  • BarbanteXL garen in de kleur naturel van HuisjevanKatoen
  • Effen kussenhoes 40x40 in naturel kleur
  • Schaar / meetlint / naald en garen

GEBRUIKTE KNOPEN:

  • Cordonknoop
  • Wikkelknoop

WERKWIJZE:

Voor beide kussens heb ik een bestaand patroon van een coaster (onderzetter) gebruikt. Als het patroon klaar is knip je de sliertjes in model en naai je het patroon met naald en draad op het kussenhoes.

Patroon rond check hier (Bron: LadyHandgemacht) 
Patroon mandala ster check hier (Bron: macrame magic knots)

 


Om de kussens nog meer een bohemian feel te geven kun je nog kwastjes maakten voor aan de punten van het kussen. Je knipt 20x 25cm af voor een kwastje. Dan knip je nog 1x 80 cm af en 1x 80 cm met iets dunner garen in dezelfde kleur.
 

 

Je bind de lengtes van 25cm bij elkaar met het dunne touwtje van 80 cm en daarna kam je de sliertjes uit.

Met de wikkelknoop maak je het kwastje af. Je gebruikt hiervoor de lengte van 80cm. Je maakt een lus met een kort en een lang uiteinde. Deze leg je op het kwastje en je begint daarna te wikkelen met het lange eind. Lekker strak en mooi onder elkaar. Na ongeveer 5 keer haal je het uiteinde door de lus. Daarna trek je aan het korte uiteinde zodat de knoop onder de wikkel komt te zitten. Alleen nog even beide uiteinden goed aantrekken en afknippen zodat deze niet meer zichtbaar zijn. 

Als laatste knip je het kwastje op de gewenste lengte en klaar is je kwastje, je maakt er vier. Op elke hoek van het kussen naai je een kwastje. Ik heb gewoon de twee draden een voor een door de punt naar binnen gestoken met een grove naald en daarna aan de binnenkant van het kussen de twee uiteinden aan elkaar geknoopt. En klaar zijn je kussens!


Ik ben al helemaal verslaafd geraakt aan deze kussens. En zo bij elkaar geeft het een mooie sfeer. Zien jullie het middelste kussen? Hoe leuk is deze. Ik heb een macramé band gemaakt die je om het kussen kan schuiven. Nieuwsgierig hoe ik deze heb gemaakt? Hou goed mijn blogs in de gaten, want ook over dit kussen komt binnenkort een blog. 

Fijne dag!
Liefs Simoon

 

 

© 2019 - 2024 MoonMacrame | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel